søndag 17. april 2011

Diktatorisk?

«Det er slutt på bombene, gutter»! NATO må gi opp; Gadaffi seirer. Men vi gir oss ikke sier Sarkozy og guttaboys. Først sendes det bomber og granater til Libya i tilfelle opprør utenfra; i mange år. Når det blir opprør innenfra er det ikke lenger like greit. Nå kommer guttaboys og skal bombe det landet de tidligere solgte krigsvåpen til.

Akkurat som i Irak. Først var de venner med Saddam; han fikk så mye våpen han ønsket. Så ble det opprør i landet som det jo blir i land med muslimsk styresett. Da rykker guttaboys inn og bomber med de samme våpnene de har solgt til landets leder i årevis. Denne gangen tok det ikke lang tid å fakke Saddam og gjengen hans med komiske Ali i spissen.

Med Gadaffi er det ikke fullt så enkelt; han har sønner og døtre som omgås det høyere sosiale sjiktet i Europa og der har de venner. I de andre afrikanske landene er man ikke fullt så sofistikert. Der styres landet med jernhånd. Korrupte alle som en! Der ofrer de til gudene sine midt på lyse dagen.

Mediene viser bilder av opprørere i Libya og man kan jo lure på hvem de er. Arbeidsløse libyere må de da minst være. Opposisjon kalles det; de opposisjonelle gjør opprør. Har aldri vært i Libya men er dette et fattig land? Det sies at Gadaffi har gjort seg søkkrik og har store verdier i utenlandske banker; også i Norge. So what? Hvem har ikke det? Så hvorfor gjør man opprør? Fordi de nekter å underordne seg sine diktatoriske ledere? Hvordan er det mulig å lede et muslimsk land? Gadaffi er redd islamistene skal ta over landet; det muslimske brorskap.

Ja, hvilket land er ikke det? Gadaffi selv var ikke sen med å rydde moskeer i landet da han gikk inn med bulldozere. Ja, hvorfor ikke - det var jo der opprørerne oppholdt seg. I gudshusene deres. I Egypt er forholdene likedan og der nektes muslimene plass i parlamentet. Det er opprør i østen. Og verre skal det bli. Folk skal reise seg mot folk. Det skal være jordskjelv både her og der; det står det også.

I Spania på 70-tallet ble landet ledet av diktatoren Franco. Jeg bodde der dengang over en lengre periode. Vi merket oss det spanske politiet med sine komiske hatter. Og bevæpnet var de også; så det holdt. Men ingen var engstelige for å bli ranet på åpne gater dengang. Idag fremstår spanjolene som disiplinerte og ryddige. På Costa del Sol har de afrikanske asylsøkerne forflyttet seg nordover til Norge og Sverige og Danmark. Der får til og med mordere og terrorister opphold. I Fuengirola reker de gatelangs og plager turistene med tillatelse til å gjøre det. De selger kopierte solbriller og vesker. På fortau og på strendene. En form form u-hjelp det også. Men nå fremstår de som legitimerte selgere.

Leste i en avis for noen dager siden om en mann i Malaga som fikk 8 år i fengsel fordi han hadde kidnappet pizza-budet i 10 minutter. I Norge hadde han sluppet unna med en advarsel. I Norge har vi som i Sverige utpekt Djevelens advokater. De finner på mye rart. For å tjene penger. Ja, hvorfor ikke søke om millionerstatning for den personlighets-forstyrrede pakistaneren Bhatti? Han ble jo frikjent med god hjelp av en av våre mest profilerte lov-tolkere; en av Djevelens advokater det også.

Lovene må endres i takt med den kriminelle virkeligheten. Det går bare ikke fort nok. I alle fall ikke med en godfjott som Storberget. Slipp fangene fri – det er vår! Og fri-sleppet er stort om dagen. Det finnes ikke nok fengselsplasser.

Og den russiske jenta som har levd utmerket og ulovlig i landet ved hjelp av godfjottene er nå tilbake i Norge etter at UDI har laget en ny lov som legitimerer alle ulovlige asylsøkere til å komme tilbake. Og det etter at de flere ganger er sendt såkalt frivillig ut av landet med gudene vet hvor stor lommebok hver gang. Her til lands blir de jo premiert for å ta veien innom uten grunn. De utnytter rettssystemet i årevis for tilslutt å få opphold og arbeidstillatelse - og for ikke å glemme en like stor pensjon som oss nordmenn - uansett om de har bidratt eller ei. Ikke rart at det må bores i det idylliske Lofoten. Et sted må jo pengene til velferds-kassa komme fra.

Diktatorisk eller lovløst – hva er forskjellen?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar