tirsdag 15. mars 2011

Hijab og pedofile

Det må kunne sies å være noe fundamentalt galt i hodene på våre politikere. Bortsett fra ett parti; Frp - så er det ingen som ønsker et forbud mot bruk av det virkemidlet som visstnok iflg koranen skal holde kåte muslimer unna små barn: hijaben!

Vi har strenge lover og dømmer hardt pedofile i dette landet. Noe som sender et signal om at de skal holde seg langt unna våre sårbare barn. At de allikevel fremdeles får jobbe i barnehagene er hva jeg vil karakterisere som politisk korrekt. Når det gjentatte ganger blir avdekket overgrep på barn i barnehager, så burde noen våkne. Menn har ingenting i barnehager å gjøre. Dette er en preventiv holdning vi ikke verken skal eller bør komme utenom. At fedre forgriper seg på barna sine er visst noe vi visstnok bare må akseptere er et faktum. Og med stadig fokusering på dette ekle temaet er det avdekket store mørketall. Og godt er det! Etterhvert har da samfunnet også signalisert at dette er uakseptabelt.

At vi har en strafferetts-advokat som rettferdiggjør handlinger som er avskyelige, er ikke til å unngå. Det er mange som føler trang til å spy når han fremstår i TV-ruta. Men hva ska vi gjøre? Mannen er blitt kalt pedofil på offentlige debattsider; og det får han bare leve med. Men at han fremstår som djevelens advokat er han ikke alene om. Vi har nok av den typen som gjerne forsvarer overgriperen - og samtidig refser ofrene for overgrepene. De kalles kjendis-advokater.

Men vi har altså sterke meninger om menn som blir kåte av å se små jentunger og guttunger. I Norge ber vi om beskyttelse fra disse. Det er blitt diskutert om hvorvidt politiet skal opplyse almenheten om at en pedofil har flyttet inn i nabolaget. Og folk på venstresiden har protestert på dette som på så mye annet som ikke henger på greip.

Og da er det vel ikke så underlig heller da - at de samme politikerne nå har gått mot et forbud om bruk av hijab på små jentunger! Det de signaliserer er ikke noe annet enn at det skal være akseptabelt, at vi i et samfunn som Norge skal måtte slå oss til ro med at noen menn men ikke alle, skal få lov til å være noen svin i hodene sine.

For på den ene siden straffer vi hardt menn som avsløres som overgripere og menn som laster ned pornografiske sider med overgrep mot små små barn ned i spedbarns-alder fra Internett. Men å signalisere til nye, muslimske statsborgere i landet - om at det for Ola og Kari er avskyelig å forholde seg til denslags svineri - det skal altså ikke gjelde muslimske menn?

Vel, muslimer bidrar til å lage ris til egen bak, som det jo heter. Og da for de skylde seg selv når vi føler avsky for dem. Det begynner å hope seg opp med saker relatert til muslimer i dette landet. I andre land som i Frankrike har man tatt rev i seilene og stilt spørsmål ved grunnleggende franske verdier. Noe som har medført at en kvinne i burka vil bli ilagt en klekkelig bot om hun blir observert i det offentlige rom. Og hijab på skolen er forlengst forbudt.

Men altså ikke i Norge!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar