mandag 28. mars 2011

Fy deg, Torgrim Eggen!

- Det skal ikke være rom for sjikane og personangrep!

Du verden du verden; har vi ikke ytringsfrihet i landet lenger?
En Gro Helen Tørum; og gudene vet hvem denne personen er - går i strupen på en forfatter ved navn Torgrim Eggen. Ja, sorry Eggen men jeg har lest masse litteratur i mitt lange liv, men noe av deg hadde jeg aldri lest frem til den dagen du fremsto på TV som mat- og vinekspert. Det var nesten så jeg ønsket en aften med deg til bords med din hjemmelagede gourmet-mat - og vin som ikke nødvendigvis bør være en dyr vin; kjenner ikke forskjell uansett.

Du ser jo spennende ut og ikke minst fritt-talende. Det likte jeg; rett på sak uten knussel. Litt skarp i kantene muligens vil noen hevde, men det får da være måte på fint-føleri, ikke sant? Ja, for nå har du fått på kjeften fordi du visstnok har sjikanert Martha og Ari. Et «kraftig angrep» skal det visstnok også være til og med, står det på min tekst-tv idag. Kraftig og kraftig, fru Blom hvem er du som skal definere graden av Eggens målrettede kritikk av våset vi presenteres fra gemalene, nå bosatt i Vest-marka. Ikke bare i bøker om engler og demoner, men nå også såkalt tv-underholdning med en fordrukken prinsesse-gemal på tur med gamle-kompisen! Hæ?

Og hadde vi ikke visst bedre så ville vi muligens ha følt med dette flåsete paret som strør om seg med meninger - som sist vi ble oppmerksom på dem - da gjaldt det Marthas oppfordring om å sende noen «engler» til de stakkars tsunami-rammede i Japan. Er det mulig, liksom! Tror Martha at det norske folk kjøper dette våset hun fremstiller som det naturligste i verden; engler og demoner og gudene vet hva. Og Ari; gemalen han har truffet bestefaren sin på tur med gamle-kompisen Per Heimli, visstnok, eller noe sånt vissvas!

Men Torgrim Eggen som overhode ikke er min favoritt-forfatter, bare så det er sagt, han skal altså sjikaneres av en gudene-vet-hvem for å ha satt Martha på plass der hun vitterlig hører hjemme. Og det er ikke der vi en gang trodde hun følte seg mest komfortabel; i prinsesse-kjole og krone på hodet. Neida, nå vet vi bedre!

Jeg leste forøvrig kronikken til Eggen i VG sist lørdag. Og hvis dette er noe å hisse seg opp over så lurer jeg på hva mine essay får av skussmål fra folk som Gro Tørum.

Står verden til påske?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar