fredag 2. juli 2010

«White Boy» - det nye smakfulle krydderet!

Leser i avisen at «Black Boy»-krydderet skal gå ut av produksjon. Det står å lese flg:

«Etter nesten 60 år med «Black Boy» i norske krydderhyller er det slutt. Mange har rett og slett ønsket kryddernavnet dit pepper'n gror». Videre: «Han (Geir Mikalsen) bekrefter at navneendringen kommer fordi enkelte mener navnet har rasistiske undertoner».

Javel, nei! Er ikke denne form for galematias i ferd med å gå over stokk og stein? Nå kunne man vel hevde at det allerede er grunn for anti-rasistene å ta tak i journalistens uttrykk «dit pepper'n gror». Når man først skal bruke rasisme-kortet mener jeg. For er ikke det stedet et sted som vi nettopp forbinder med «langt inn i bushen»? For hvem bor der? Om ikke «black boys»!

Så allerede her burde anti-rasistene - som forøvrig har eiendomsverdier både her og der etter at de har skodd seg på norske skattebetalers bidrag i anti-rasismens navn ha noe å ta tak i. Noe de altså definitivt har gjort i tilfellet krydderboksene mange av oss har i skapet; uten at vi normale har tenkt så mye over det. Og dette patetiske forsøket fra folk som ikke går til en intektsgivende jobb men snylter på samfunnet ved å innkassere støtte fra staten – som de lever fett av – disse lobbyistene har nå bestemt at farven sort/svart skal ut av fremmedordboka - fordi det er rasistisk og kan virke støtende på mennesker som ikke er født hvite!

Jeg sitter på trikken hjem og gjør meg noen tanker om disse som sitter rundt meg. En indoneser med en hudfarge noe mørkere enn min (selv er jeg grillet av gresk sol iår), en spansktalende ung mann (portugiser), en mørkhudet kvinne med skeive øyne, en marokkaner, en pakistaner – og ikke å forglemme den svarte negeren fra Afrika. Alle med en mørk/sort/brun hudfarve. Og bortsett fra min egen «fake» er disse født med denne huden.

Så hvem er denne «Black Boy»? Er det en selvfølgelighet at «sorte/mindre-sorte/brune/mørke-brune/lyse-brune» er negre? Nei, selvsagt ikke. Men å marginalisere mennesker ved å påpeke at det er rasistisk å kalle en krydderboks noe som assosieres med sort/svart og late som om fargen ikke eksisterer må da være noe av det mest fornærmende som kan gjøres mot mennesker med en annen hudfarge! Ja, hva mener indoneseren, marokkaneren, spanjolen, portugiseren, pakistaneren egentlig om den debatten som føres i dette etterhvert så latterlige, fremstående nisse-landet - som lar seg styre av en organisasjon som kaller seg SOS-rasisme f eks?

Jeg bare spør!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar