fredag 9. juli 2010

Er du kanskje hjernevasket?

How to Brainwash and Persuade Someone to Buy Or Do Something For You?
The simplest way to learn how to brainwash or persuade someone is by using a concept called "emotional triggers".

Sånn starter et innlegg jeg har funnet på nettet. Jeg vil oversette den engelske versjonen således:

Vet du hva som vil skje med noen når han eller hun er i en emosjonell tilstand? Denne personens rasjonelle tenkesett vil bli vesentlig lammet, ettersom emosjonelle tanker vil ta over sinnet. I denne situasjonen vil han eller hun ikke være i stand til å ta gode rasjonelle beslutninger og vurderinger. Det er derfor du vil se de fleste ende opp med å kjøpe produkter basert på følelser, samtidig som de vil forsøke å rettferdiggjøre kjøpet med logikk. Så hva har dette konseptet å gjøre med overtalelse og hjernevaskings-teknikker? Det er veldig enkelt. Hvis du vil at noen skal gjøre noe for deg, så finn frem til identifiserbare følelser denne personen er sårbar overfor - og så "trigger" du disse/denne så mange ganger du vil. Mesteparten av tiden vil denne personen ikke innse at du faktisk påvirker hans eller hennes sinn til å handle til fordel for deg.

Ta eksempelvis dette. Du vet at vitser har en tendens til å få folk til å le hjertelig og vil normalt bringe dem inn i en tilstand av lykke. Akkurat som lykke er en form for en følelsesmessig reaksjon, blir det nå enkelt å overbevise denne personen siden personens evne til å tenke rasjonelt pga denne spesielle tilstanden nå er blitt sterkt redusert eller lammet. Dette er en av de mest brukte hjernevaskings-teknikker som brukes til å overtale noen til å kjøpe eller gjøre noe for deg. Forfatter: Ravivaarman

Abusive Brainwashing Techniques

Hvordan overgriperne får det som de vil:

Overgripere hjernevasker sine nære partnere ved å bruke metoder som ligner på de fangevoktere bruker - der det erkjennes at fysisk kontroll aldri er lett å få til uten å samarbeide med fangen. Den mest effektive måten å få til dette samarbeidet er gjennom nedbrytende manipulering av offerets sinn og følelser, som da både blir en mental, så vel som en fysisk, «fange». Disse metodene danner kjernen for overgrep.

OBS! Dette betyr imidlertid ikke at partneren din er en super intelligent person. Det betyr kun at han er dysfunksjonell, hatefull og en person som misbruker din tillit. Disse svært effektive teknikkene for manipulasjon er en naturlig del av hvem denne personen (egentlig) er. Overgriperen vil på denne måten aldri avsløre for offeret hva som foregår, og offeret vil ikke være seg bevisst hvilke endringer som finner sted. Din partner kan på denne måten styre din økonomi, legge planer for deg, eller til og med snakke eller sladre om deg til andre bak ryggen din for å isolere deg fra dem!!

Overgriperen kontrollerer således offerets tid og fysiske miljø, og arbeider for å undertrykke mye av offerets gamle atferd. Din partner kan ha insistert på at du stopper visse sosiale sysler, hobby, arbeid eller aktiviteter. Han kan insistere på at du flytter til et nytt sted, lenger vekk fra din familie og andre støttende kontakter! Overgriperen gir således offeret en følelse av avmakt, frykt og avhengighet. Verbale og følelsesmessige overgrep forsterker disse følelsene, og de blir sterkere og sterkere over tid. Din partner legger fram et lukket system hva angår logikk, og tillater ingen reelle innspill eller kritikk. Med andre ord: «What he says, goes».

«Emotional abuse is a devastating, debilitating heart and soul mutilation. The deepest lasting wound with any abuse is the emotional wound.»- Robert Burney

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar