søndag 20. september 2009

Dårlig gjort, Frp!

Er vi blitt brukt av partiet, vi som har frontet Frp's politikk og skrytt lederen Siv Jensen opp i skyene? Jeg spør meg i allefall etter at jeg er blitt utestengt fra den hjemmesiden hun annonserte i vinter; Sivs Facebook. Antagelig var jeg en av hennes første tilhengere og har bidratt på forskjellig vis til at deres saker er blitt presentert med henvisninger til kilder som støtter politikken deres.

Men når jeg spiller med åpne kort og velger å være ærlig i debatten som har fulgt i kjølvannet av «fjesboka» og stiller spørsmål ved det faktum at Jøran Kallmyr, Frp gikk ut og annonserte sin sympati med muslimske kvinners krav på å bade i heldekkende plagg i kommunens badebasseng. Eller når jeg svarte en lesbisk kvinne som ville ha svar på hvordan Frp ville forholde seg til den nye ektskapsloven hvis de kom i posisjon etter valget? Da får jeg smekk over lanken som svir; i alle fall litt.

Rådgiver Tone Liljeroth slettet et av mine innlegg og forklarte dette i mail til meg med flg:

«FrP er ikke mot homofile generelt, men har sagt nei til ekteskapsloven og homofiles rett til adopsjon og assistert befruktning. Det er en viktig forskjell.»

Da jeg viste til at det var dette budskapet jeg sendte til vedk spørsmålstiller, men med andre ord svarte Liljeroth at jeg «valgte å misforstå henne». Mitt budskap ble ikke oppfattet nedlatende av spm stiller, da jeg i ettertid hadde en hyggelig dialog med vedkommende som oppfattet Lilejeroth retorikk som et så fullgodt svar at hun valgte å ikke gi sin stemme til Frp.

Selv henviste jeg Liljeroth til mitt innlegg her om døgeniktene i det offentlige rom, og dette kan muligens ha utløst et sinne som fikk henne til å slette meg som kommentator på Sivs fjesbok. Men dette finner jeg barnslig og oppsiktsvekkende da jeg mente jeg har og hadde den samme oppfatningen av partiets ideologi – liberalisme. Men med Liljeroths sensurering så fremstår nå partiet med en politisk referanse til styresett vi helst ikke vil sammenligne oss med.

Min mail til generalsekretær Geir Mo om en uttalelse er ikke blitt besvart.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar