fredag 24. august 2012

Arbeiderpartiets mange nederlag

Arbeiderpartiet faller sammen som et korthus. Rettens redegjørelse for at Anders Behring Breivik er tilregnelig er helt i tråd med den generelle rettsfølelsen i Norge. Ikke nok med det, men denne redegjørelsen fremstår unektelig som en oppreisning for de såkalte høyre-ekstreme rundt om i Europa, som nå organiserer seg i hopetall. Dette siste faktum har da også vært avgjørende for at Tingretten i denne saken har kommet til at det heller ikke er uvanlig å mene at muslimer skal og må deporteres. Siden det også med andre ord er i tråd med manges generelle oppfattelse av hva som har gått så forferdelig galt; ledet av politikere som samstemmig fører sine egne land og dets borgere ut i borger-krig. Altså ble det for denne rett naturlig å få ham kjent «tilregnelig».

Dette synet om deportering av muslimer deles også av høyre-orienterte partier i andre europeiske land; ikke minst Nederland ved Geert Wilders. Ergo hører vi Tingrettsdommer Arntzen utlede og forklare oss hvorfor retten, som forøvrig er enstemmig mener at denne terroristen overhode ikke ser spøkelser ved høylys dag, men faktisk og reelt mener at vi er i krig. Med multi-kulturistene. Samt at Breivik var drevet av et motiv det ikke lenger er mulig å legge lokk på. Det var ikke tilfeldig at han valgte seg ut AP og deres ungdomsfylkings medlemmer, AUF. Det er dette partiet som er roten til alt ondt. Man måtte regne med (tilregnelig) at noen ville komme til å gjøre noe med «saken».

Ergo ser vi med denne dommen nok et stort nederlag for Arbeiderpartiet, som har hatt et inderlig håp om å få lagt Breiviks og altså hundretusenvis av idealister's ideologi død. Hvilket nederlag! Breivik fremstår som helten og martyren som har tatt på seg det hele og fulle ansvar for sine handlinger. I motsetning til lederen for denne regjeringen; Jens Stoltenberg; Arbeiderpartiet personifisert.

De skal få det varmt om ørene i tiden som kommer; disse som fremdeles nekter å se i øynene det faktum at de selv er ansvarlig for at rundt 120 unge liv er ødelagt; som ofre og gjennom reelle dødsfall. Det er ikke uten grunn at forsvarerkvartetten smiler fra øre til øre. Advokat Lippestad er en dyktig advokat, men rettens administrator fremstår også som svært troverdig. Grundig og betryggende!

At psykiater-duoen nummer 1 ikke fremstår til troendes behøver ikke brukes mot dem. De har forholdt seg totalt kunnskapsløse om det som skjer i politisk sammenheng. Men dette er de ikke alene om. Det er mange som ikke har engasjert seg i denne saken. Mennesker som man forventer er orientert; de går fremdeles rundt med skylapper. Men jeg forstår dem til en viss grad. Det begynner å bli stadig mer fristende å lytte til fugle-kvitter og vinden som suser i trærne. I stedet for å forholde seg til dagens galskap.

Anders Behring Breivik kan si seg godt fornøyd. Han har med sitt kontroversielle raid avkledd Arbeiderpartiet, som fremdeles går rundt uten klær; som i eventyret. De har mye å skamme seg over. Rapporter som avslører en leder uten lederskap og intellekt. En ansvarsløs regjering som vi ikke kan stole på når det gjelder. Jeg sammenlignet selv allerede i mars her på bloggen, innen forfatter Boman Larsen tok det opp nylig; det faktum at det er nærliggende å sammenligne 22. juli 2011 med 9. april 1940. Vi ble alle tatt på senga! Og det blir man om man mangler et ansvarsfullt lederskap.

Så høyre-ekstreme kan nok fremdeles leve godt i sin boble; som rettspsykiater Randi Rosenqvist hevder. Og det er fremdeles lov å ha divergerende meninger i vår demokratiske og siviliserte verden. Den dagen vi kan konstatere at vi virkelig lever under et diktatur, stiller det seg selvsagt annerledes. Det er imidlertid en fare for at den omtalte boblen vil komme til å slå sprekke i sine grunnvoller.

Det er ekstremt å utøve vold mot andre, og samfunnet må beskyttes mot mennesker som mangler adekvat medfølelse for sine medmennesker. Men jeg er ikke overbevist om at mannen kommer til å bli sittende bak lås og slå for ever. Arnfinn Nesset er allerede ute og vandrer blant oss; og han sonet også en «tilregnelighet»s-straff. Han tok livet av like mange men er allerede ute og nyter livet utenfor murene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar