onsdag 16. mai 2012

Anders B Breivik, nordmenn og 17 mai
  • Breivik har fylt nasjonaldagen med aktualisert innhold, hevder professor Hylland Eriksen.

Han som ville utrydde unge AUF'ere kan trygt lene seg tilbake. Han får den oppmerksomheten enhver massemorder i et demokratisk land har rett på. Han forsvarer det han gjorde og vet at jobben er gjort, men var villig til å ta livet av enda flere. Arbeiderpartiet er i hans øyne Satan selv. Ja, mon det?

Samtidig på en annen tiltalebenk sitter en serber tiltalt for å ha tatt livet av 8000 muslimske ungdommer. I begge tiltalene rettes blikket mot muslimer. I Norge fikk Breivik satt agenda og gjorde det på sin måte. Hadde han sluppet en bombe utenfor en moske en dag under ramadan hadde han ikke fått den samme oppmerksomheten. Han er ingen jihadist; (en kriger for Allah).

Verken den serbiske tiltalte eller den norske er jihadister. De er begge kristne og motivene var de samme. Sette et fokus på muslimer. Ingen kan benekte det. Så når noen hevder at muslimene er blitt de «nye» jødene så forstår jeg det sånn at vi mener at muslimene er disse som vil komme til å lide samme skjebne. Breiviks manifest er forøvrig et klipp og lim dokument kopiert av andre.

En av tre nordmenn sier at 17 mai betyr mer for dem nå etter fjorårets hendelser. Det kan ikke forstås annerledes enn at Breivik har åpnet folks øyne enda mer. Ingen nasjon i verden føler en sånn tilhørighet til denne dagen - som etter den annen verdenskrig bare forsterket denne følelsen. 17 mai er nærmest å betrakte som hellig for Ola og Kari. Og det for Ola og Kari kun. Vi husker rabalderet for noen få år siden når muslimene forlangte å vaie sitt eget pakistanske flagg. Dette skulle vi f....ikke ha noe av! Om de forsto hintet vi sendte den gang skal være uvisst, men noen av deres egne fikk roet dem ned. Men ingen skal fortelle meg at ikke noe ligger og ulmer i den leiren fremdeles.

Derfor og av grunner den tiltalte Breivik nå har satt på agendaen har åpnet øynene for vår sterke nasjonale følelse av identitet. Og den identiteten deles av Ola og Kari; noe som er kommet til uttrykk i en tåpelig debatt om hvem som kan kalle seg «nordmann» eller norsk. For Ola og Kari er det innlysende. Men noen nyttige idioter får fremdeles taletid om dette; og temaer som gjør nordmenn bare enda mer bevisste på landet sitt.

Nok et eksempel som tydeliggjør denne bevisstheten er det faktum at stadig flere ungdommer nå konfirmeres i kirken. Med andre ord det signaliserer at vi fremdeles tror på den kristne Gud og skal ha oss frabedt en påvirkning av andre guder. Og i alle fall ikke den hatske muslimske Allah.

Jeg tror at denne nasjonalfølelsen nå bare vil forsterkes i tiden fremover. Jeg møter folk på bygda som nok er mer ærlige på sin politiske tilhørighet generelt sett enn høflige byfolk i Oslo, og spesielt nå etter 22/7. Og bønder er seg sjøl; vil jeg hevde. De kaller en spade en spade. Og nok er nok! De har idag satt «bjella på kua» - eller høna på hodet til Jens - om du er så heldig å ha fått med deg høyballene som ligger strødd langs veiene i Vestfold. De er bestemt lattervekkende.

Muslimene inntar Oslo og vi kan idag lese at med deres stadige høye fødselstall - som morsomt nok kalles et «fødsels-overskudd» - må kommunen bygge ut skolen med mer enn 1 – ett klasserom i uken. De tidligere prognosene er feil. Oslo by vil allerede i 2027 runde 800 000 innbyggere. Og ikke så sent som i 2030 eller 2040 som tidligere anslått. Selv spår jeg at med dagens perverse innvandring vil det skje langt tidligere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar