tirsdag 17. april 2012

Arbeidernes Rikskringkasting sender

Dag 2

Det var i sin tid Carl I Hagen som omdøpte denne kanalen. Idag under rettssakens dag 2 får vi en bitter smak på hva denne kanalen representerer. En slags propaganda-maskin. Forøvrig et mediehus med forholdsvis stor grad av innavl. Akkurat som i Arbeiderpartiet.

Det tok meg få minutter innen jeg la et badehåndkle over halve flatskjermen. At rettssakens hovedrolleinnehaver ikke bare skal ties ihjel men heller ikke sees er en stor skam for demokratiet Norge. Men ikke overraskende. Dette er det Arbeiderpartiet som har bestemt. Og noe jeg har spådd i et tidligere essay her for en god stund siden. Ikke overraskende; tatt i betraktning uttalelser fra både Raymond Johansen og pingla Eskil Pedersen; sistnevnte å anse som en tvilsom figur for AP.

På venstre side av skjermen kan vi følge et resyme begått av venstrevridde journalister. Og etter som det kan ta opp til 1 minutt mellom hver gang vi får et resyme av innlegget til den tiltalte - og det hevdes at han har fått mer enn 1 time på seg og sitt forsvars dokument - kan du selv regne ut hvor mye som blir sensurert. Hvor mye får du sagt ved å lese opp fra et manus i ett minutt. Det er ikke lite kan jeg fortelle deg.

Ikke nok med det men Nrk tillater seg desssuten å repetere gamle nyheter samt værmelding a 10 minutter hver h a l v e time så lenge rettssaken pågår. Dette innebærer at 20 minutter av Breiviks forklaring ikke blir referert hver time; på venstre side av skjermen; der høyresiden forstyrrer med sine mer eller mindre tåpelige kommentarer. Som jeg altså ikke hører eller ser. Snakk om sensur!

Og tatt i betraktning at Nrk også utenfor Tinghuset har satt opp sine mikrofonstativ med representanter; også de fra venstre-siden hva enten det er deres egne representanter eller advokater - så skal du regne med at deres preferanser er nøye sjekket innen de fikk taletid på nasjonalt televisjon. I dette øyeblikk er det den godfjottede Fabian Stang som får uttale seg. Jeg gidder ikke sette på lyden. Jeg orker ikke høre fra ham, er kanskje et bedre uttrykk.

Hva gjelder innholdet i den tiltaltes manus får vi altså bare bruddstykker som et resyme. Det jeg kan lese fra den delen av tv-skjermen som altså ikke skjules av et stort badehåndkle; er det som journalistene foretrekker å referere fra. Under badehåndkle skjuler det seg altså kommentatorer som pludrer i vei. Og ikke bare sier sin mening om den tiltaltes «surr» men hovmodig forstyrrer oss andre som ønsker å få et innblikk i hodet på Anders Behring Breivik. Uforskammet!

De eier ikke folkeskikk og det blir derfor heller ikke vanskelig å hylle det vi kan lese på venstre side av skjermen. For ingenting er nytt for oss som følger med. Ikke fordi vi er av den typen som ønsker dødsstraff; som Hanne Herland og denne lekdommeren som måtte ta sin hatt å gå, men fordi dette den tiltalte hevder er viden kjent i hele Europa.

Vi vet at på bakgrunn av det vi blir opplyst hva enten det er på den venstre siden av skjermen eller kan lese i de delene av manifestet der Breivik ikke går seg fullstendig bort i sine egne fantasier, det er årsaken til at partier langt til høyre i dag popper opp overalt der innvandringen fra den muslimske tredje verden er et faktum. Så vi trenger ikke få vite ordrett fra dagens forsvarstale, men det er noe stusselig ved det å føle dette diktaturet som stadig brer om seg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar