lørdag 5. november 2011

AUF-lederen

Han lot sine egne i stikken. Han feiget ut og reagerte overilt. Han er en person man ikke kan stole på når det står om liv. En person du ikke kan regne med. En egoist. Ikke en som hjelper andre i nød. Han mangler vesentlig empati for sine medmennesker. Karakteristikkene av Eskil Pedersen kan bli mange. Men vi kan vel bare konstatere at han reagerte menneskelig. Mange reagerer som Pedersen i situasjoner der det står om å redde sitt eget skinn. Menneskelig å gå i skyttergraven. Menneskelig å være konflikt-sky. Men!

Da må du ta en del konsekvenser. Du vil måtte regne med å fremstå ynkelig. Du vil fremstå som en person som man ikke vil være venn med. Du vil måtte regne med sjikane. Du egner deg ikke til å ha ansvarsfulle stillnger. Du bør ta din frakk og gå!

For det finnes mennesker som setter livet til for å redde andre. Med så mye empati at de ikke tenker på sitt eget liv når kulene fra Breivik suste rundt hodene deres. Det finnes helter objektivt sett. Det finnes mennesker som ikke går forbi et menneske som ligger bevisstløs på gaten; uansett hvordan han lukter. Det finnes mange nordmenn som har og som vil komme til å sette livet på spill når de forstår at folket deres er utsatt. Vi har helter.

Men du, Eskil Pedersen – du er ingen helt!

«Ifølge Pedersen kommer sjikanen fra folk som mener det samme som terrorsiktede Anders Behring Breivik».

Dette er ikke bare frekt men også et utsagn som speiler din personliget. Du havner med dette bare enda lengre ut på den nakne gren. Og det som slår meg bare mer og mer er moralen. Den sviktende moralen vi ser bare mer og mer blant mennesker som Pedersen og hans like. Og de udugelige som bare blir fler fler. Det får ingen konsekvenser for disse lenger. Egoismen; en annen -isme er bare mer og mer utbredt. Først deg selv og så deg selv.

Så Eskil Pedersen; du har vel fått trusler fra et spesielt miljø, vi ikke ønsker relatere oss til. Ja vi ja, som du påstår; «mener det samme som terroristen Breivik». Du tillater deg å heve deg over din egen svakhet. Men ikke bare det; du skriver også dommen over oss som ikke aksepterer din svakhet.

http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.7863749

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Vg-ordfreren-fastholder-at-han-skal-tilbake-i-jobb-6689739.html

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar