fredag 2. september 2011

Hva med bare litt medfølelse da, Reza!

- Mangfoldet er Oslos styrke

Rødts ordførerkandidat Reza Rezaee synes synd på vestkantungdommen, som ikke får ta del i den flerkulturelle byen.

- Den delte byen er et stort problem - mest av alt, er jeg fristet til å si - for de stakkars barna på vestkanten som bor i en flerkulturell by uten å kunne ta del i den, sier han til Aftenposten.no.

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/politikk/article4215294.ece

Når man kommer over den slags vås er det grunn til å lure. Eller er det grunn til å bruke tankene sine på denslags tomt gods? For enten er denne mannen analfabet i betydningen: kan ikke lese, eller han har en IQ på et skremmende lavt nivå eller han gjør seg dum og manipulerer leserne og tror han kommer unna med det. Velg selv!

Men la oss gi ham tvilen til gode og prøve å forstå. For la oss si at han mener det vel dette at han synes såå synd på oss som har flyttet fra de muslimske gettoene. Ja, da bør vi virkelig gå i oss selv. Granske hjerter og nyrer og denslags innvoller. For hva skal vi svare ham når han viser oppriktigheten sin for all verden og føler medynk med oss som slipper å gå i burka eller hijab? Eller kan gifte oss med hvem vi vil. Kan kle oss som vi vil. Kan gå hvor vi vil uten å ha brødrene eller fetterene på slep. Eller være engstelig for at onkel Ali som kjører drosje skal se oss i køen utenfor en pub en sen kveldstime? Eller være redd for at vi skal få juling av samboeren hvis vi ikke føler for et ligg i kveld; eller neste kveld for den saken skyld.

Ja, ha litt medfølelse for oss da, Reza; når vi får lov til å ta våre egne valg uten å være redd for at far eller mor skal sende oss til en kvakksalver i Somalia eller Irak for å skjære klitorisen av oss. Eller når sommerferien står for døren aner at mor eller far skal på tur til Punjab for å hilse på familien. Men aner at det er av helt andre gunner. Ja, prøv å forstå oss bare litt da Reza; for innerst inne skal du vite at vi misunner dine likesinnede muslimer. Vi tør bare ikke si det høyt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar