torsdag 22. september 2011

Årets gladmelding!

Det er ikke forsket mye på hva som avgjør at noen reiser og noen blir her i landet. Men tallene sier noe om det norske samfunnet, mener forsker Tove Sagmo ved fredsforskningsinstituttet PRIO.

Betviles og betviles ikke!

– Kanskje rundt en tredel av alle somaliere som har flyttet til Norge siden år 2000, har flyttet herfra igjen. Noen flytter sikkert tilbake til Somalia og andre flytter til andre land i Europa og Nord-Amerika, sier forsker Helge Brunborg.

Kanskje på tide å sette drammen innerst inn i skapet igjen? Njaaa.....

– Mammaen min vil vekk herfra, mens jeg føler det er her jeg vil være. Så det blir til at hun og småbarna reiser vekk. Det er mye bedre å være her i Norge, synes jeg, sier en ung somalisk jente på Grønland i Oslo.

Og så kom nedturen; frem med flaska!

– Det vi ofte tror er at Norge er den store honningkrukka, dit alle vil - dette er det beste samfunnet i verden. Men i og med at folk reiser herfra gir det signal om at vi kanskje vi ikke er så gode som vi tror vi er, sier Sagmo.

Honningkrukke vi? Nei, nei nei nei nei........Beste samfunn i verden? Vi nei; nei nei!!!!!!! Nordmenn gode? Overhode ikke; da må dere tro om igjen dere som lar dere friste – og som ennå ikke har forstått det.

http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.7803646

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar