fredag 26. august 2011

Er du blitt en brikke i psykopatens intrigespill?

Er du blitt en nyttig idiot?

Psykopaten er en patetisk person; han/hun blir ynkelig når du først har lært deg å kjenne lusa på gangen. Og som mange ofre har fått erfare; han gir seg ikke. Og har du avslørt ham og sagt ham det med rene ord uten å pakke det inn i bomull. Ja, for mange vil kvie seg for å bruke ordet psykopat. Det høres så grusomt ut. Som å sammenligne ham med en Anders Breivik. Men det er altså forskjell på den nitidige hverdagspsykopaten og den voldelige som sørger mer over en mus enn over 69 norske ungdommer.

Ja, har du avslørt ham så må du regne med og innstille deg på at du bør “se deg over skulderen; ofte”. For min egen del betyr det at jeg aldri kan tillate meg å legge ned “garden”. Anfallene kan komme fra mange kanter. Og ikke kun fra en person. Det er greit å vite, og jeg er takknemlig fordi jeg idag forstår mer enn for noen år siden hvordan det erfares å ha blitt et mål for psykopatens ondskapsfulle spill. Men er du så heldig at du har møtt mennesker som er i stand til å legge sammen 2+2 så kan du puste ut. Jeg har en hverdagspsykopat i familien. Han vet at jeg vet. Han bryr seg ikke om hva familien mener om ham; selv hans aller nærmeste har insistert på at dette er uvesentlig. Men hun er også manipulert og kontrollert.

Han vet at hans renome er tynnslitt og er nå desperat etter å alliere seg. Med mennesker han ikke har noe til overs for. Denne mannen som tok bena fatt over på den andre siden av gaten hvis han møtte på sin egen bror. Han fryktet at noen ville oppdage ham i samtale med sin egen bror. En bror som gikk sine egne veier og fremsto original. Denne broren forkastet han; og nå er han død.

Men siden han innerst inne forstår at han er uglesett pga av ufine metoder forstår han at “noe må gjøres tross alt”. Han legger derfor ut snarer og da mot personer som fremstår lettlurte. Psykopaten trår ofte feil hva gjelder det feilsteget, og av den grunn blir han svært opprørt. I dette tilfellet som er nytt for alle parter har han sett seg ut to lettlurte ofre. To ensomme ulver; dysfunksjonelle brikker i hans intrigespill. Lettlurte idioter – ja, for de er advart. Det er nesten ikke til å tro!

De burde forstå men da de begge har vært ofre for psykopater hele livet er de så indoktrinert og så manipulert at det eneste de synes å forstå er at de nok er dysfunksjonelle blitt. Men evner ikke å forstå det patetiske i det. At livet har passert revy mens de selv har stått på stedet hvil i utviklingen. Du skal være ressurssterk for å forstå dette spillet for å unngå psykopaten. Det er ikke uten grunn at det oppfordres til “å løpe”!

Og hva gjelder dette utspillet så kan jeg regne med å gå "usikre tider" i møte. For "psykopaten(ene)" er hevngjerrig!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar