mandag 30. mai 2011

Frp har mistet gangsynet

Martin Kolberg har nok mye å si for Arbeiderpartiet. Men når han uttaler seg om Frp og deres velgere så avslører han at han aldri har forstått den tidligere omtalte Frp-koden. Når han samtaler med Per Arne Olsen, Frp, på Tabloid i kveld så avslører han Arbeiderpartiets naive tro på sosialdemokratiet. Han lever i en annen verden og avslører årsaken til at det føres en politikk idag som ikke er i tråd med folkets vilje. Ei heller i tråd med folkets krav til redelighet og ansvar.

Så når han påstår at Frp-velgere har avslørt partiets politikk som uansvarlig så er han totalt på jordet. Partiet vil bruke penger på alt det som AP ikke ønsker bruker penger på. I et land som skal være et av verdens rikeste. Oljepengene står på bok og skal visst ikke brukes i min og din tid. At oljepengene blir brukt er det ingen tvil om, men på helt andre oppgaver enn å løse landets egne problemer.

Frp kommer til å tape ytterligere på oppslutningen. Og det vil vise seg nå i høst. Og grunnen er enkel. De drar sin liberalistiske politikk ut på en gren som ingen kan tillate seg å være på. Der alt skal være tillatt. For eksempel ønsker ikke dette partiet å innskrenke på skjenking av alkohol. For det andre så mener de at man må få gå kledd som man vil. For det tredje så mener partiet at det er bra at ytringsfriheten innskrenkes generelt sett uten å kunne forklare at dette ikke gjelder vår egen kultur. Med andre ord skal vi vestlige få beholde retten til å si hva vi mener. Men når det kommer til de forpliktelsene vi har inngått med s k menneskerettighets-organisasjoner så protesteres det gjerne.

Alt skal altså i utgangspunktet være tillatt siden de kaller seg et liberalistisk parti. Men alt kan eller skal ikke være tillatt i et demokrati der de kristne verdier både bør og skal stå i fokus. Man må kunne greie å ha to tanker i hodet. Man bør stenge utestedene på et «kristelig» tidspunkt fordi det er helsemessig påkrevet at man får en god natt søvn; gammel som ung. Arbeidslivet lider dessuten av alle sykemeldingene som naturlig kommer i kjølvannet av nattlige utflukter der man kan drikke 24 timer i døgnet.

Man bør kunne kle seg som man vil. Men når noen går kledd som om de er i ferd med å rane en bank, eller som om det skulle være halloween hele året. Med andre ord ikke tar kleskodene våre på alvor, da er det på tide å sette foten ned. Man må gjerne demonstrere en gang i året med ordensmaktens tillatelse men ikke hele året. Ref muslimenes demonstrative islamske uniformer.

Eller hva med utspillet sist det var valg. Der en representant fra FrpU mente at man ikke skulle kunne bestemme hva folk skal bade i. Om det så er i de klærne man står og går i, så avslørt han en manglende intellektuell forståelse for hva som er rett og galt. Han tok ikke engang i betraktning kravet til at man skal dusje innen man går i bassenget av hygieniske grunner. Han ville gjøre det mulig å bade i en burka.

Disse eksemplene og mange flere som gradvis avslører partiet som et parti som ikke har tunga rett i munnen men er for opptatt av en frihet for alle - samtidig som det hevder at deres partiprogram står fast - så fremstår nå partiet som et vingleparti som ikke lenger er opptatt av velgernes kjerneproblemer - som i alt hovedsaklig dreier seg om en sunn innvandringspolitikk.

Mange vil vel oppfatte Siv som en leder som nå er utålmodig etter å kunne sette partiprogrammet ut i praksis og samtidig vet at hun er pokka nødt til å gi ved dørene. For det er ikke sånn at Frp-velgeren går til Høyre fordi det har større tro på Erna. Det er vel heller sånn at Frp-velgeren denne gangen helst velger å holde seg hjemme på valgdagen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar