onsdag 27. januar 2010

Håndball: En «lob» er det sleipeste som finnes

Plutselig var det Håvard Tvedten som ble syndebukken. Men - mindre enn to minutter før han bommet med sin straffe, så pælma Kristian Kjelling ballen i tverrliggern. Så missen til Tvedten kom da i grevens tid for Kjelling kan man vel påstå. Og den klemmen han angivelig ga Håvard som trøst var vel mer å regne som en trøst for sin egen blemme, som vel så mye kunne ha blitt norske mediers hovedoppslag etter kampen. En blemme som altså gikk i glemmeboken bare få sekunder etter at Bredeli bar seg ende over og skrek og bar seg som vanlig.

Nok en håndballkamp! Et varierende spill fra både den ene og den andre av lagets enere. En kamp mot nok en gjeng med grisete motspillere. Er dette en utvikling vi skal akseptere? Det ser ut som om manglende brillianse må kompenseres med ufine taklinger der man river hverandre ned som om det skulle være en brytekamp.

Lobben til Anders Eggert og straffen til Håvard Tvedten var det mest oppsiktsvekkende i den kampen. Tvedtens straffer er blitt forutsigbare. Først i gulvet i rasende fart for derettet å sprette over hodet til keeper og inn i mål. Bærre lekkert! Men hva som var enda vakrere var lobben til Eggert. Det vakreste jeg har sett under disse kampene. For som i tennis der «lob»-uttrykket er mest kjent - er det utspillet det man humrer mest over. Den er så sleip og så elegant og uforberedt at man - både publikum og spillere blir sittende eller stående alt etter som – med åpen munn og gane.

Hva en eplekjekk, dansk "fjortis" mener med sitt utspill i avisen om at nordmenn er «fjellæber» kan ikke forstås på annen måte at det er sånn de selv føler seg - danskene, når de missunnelige som de er hver vinter – drar opp i de norske alper og setter utfor med fare for både egne og andres liv. Snakk om fjell-aper!

http://en.wikipedia.org/wiki/Lob_%28tennis%29

7 kommentarer:

Anonym sa...

Har du egentlig noen forstand på håndball?
Virker som du kun skriver om håndball når du kan finne en måte å hetse Kristian Kjelling på.Har du noe personlig i mot han eller?

Sidsel Dahl sa...

Om jeg har noe personlig imot Kjelling? Du spør som en dåre og mer enn 10 vise kan svare ;)

Anonym sa...

Jeg bare gjentar mitt tidligere innlegg her også jeg!

Herlig dumt!! Og du passer perfekt inn sammen resten av norges befolkning, sytebukker som alle mener noe og påstår at de KAN noe om idretten(det er en del viktige elementer som du SELVFØLGELIG glemmer, nettop fordi du er uvitende). En gjeng med"bedrevitere"som elsker å slenge med leppa når det går galt, men som vender kappa etter vinden når det går bra.
Pinlig og tåpelig...

Og legger til hvor godt det også passer at du også, som så mange"tror de har så god peiling"på håndball, SKRYTER profiler som Tvedten, Kjelling og Strand, men SLAKTER de det øyeblikket det ikke gikk helt"vår vei".
Hadde ikke dommerene avblåst for mål og dømt straffe i det siste minutt, så hadde Norge vunnet igår.

Men igjen, du virker herlig dum. Sånne som deg, med slike innlegg, må man kun ta med en klype salt gitt ;)

Anonym sa...

Fra Anonym2
Tja, det er ikke lett å skjønne hva du har forstand på, helt sikkert ikke håndball ihvertfall. Innleggene dine er selvbekreftende på det området!
Jeg må tolke det du skriver som om din viktigste beskjeftigelse er å være plageånd for andre. Hva gjør du når noen ikke svarer: "hvor høyt?" når du sier "hopp!"? Hvilken psykiatrisk "amatørdiagnose" passer på dem? Det kan ikke være greit å føle seg tvunget til å måtte karakterisere andre på den måten du gjør. Har du forsøkt å søke hjelp for å rydde litt på "loftet"? Virker som om det er høyst påkrevet.

Sidsel Dahl sa...

Hei. Forstår det sånn at "anonym" her er den samme som også kommenterer "Lagspill er no' herk". Men jeg forstår fremdeles ikke hvorfor du er så følelsesmessig engasjert. Du legger tydeligvis langt mer i hva jeg uttrykker om Kjelling, enn det som vitterlig står der. Jeg refererer kun til det som kan dokumenteres. Noe jeg alltid gjør. Uansett hva jeg skriver her. Om det så er Kjelling eller psykopati eller samfunnsproblematikk generelt. - Dette er tydeligvis en journalistisk genre du ikke forstår deg på. Mvh

Anonym sa...

Jaja, deg om det ☺ Hvis det er noen som virker følesesmessig engasjert i akkurat Kjelling, så er det vel deg? Utifra hvor mange innlegg du allerede har skrevet, rettet mot akkurat ham og hvordan du tar deg rett i å"analysere"akkurat han!
Men som så mange andre er det lett å ta han, som er mest synlig...
God bedring!

Sidsel Dahl sa...

Hva gjelder følelsesmessig engasjert i det/dem jeg skriver om - eller hvorvidt Bredeli er følelsesmessig engasjert når han i muntlig form kritiserer Kjelling. Eller når Gjekstad og Scheie sier at «det går jo opp og ned med Kjelling» så tviler jeg på at de er så følesesmessig engasjert som du tydeligvis er. Men ditt følelsesmessige engasjement er muligens personlig? - Til anonym som skriker med STORE BOKSTAVER og ???!!! i sine kommentarer, så fremstår du som å være en total kunnskapsløs person!

Legg inn en kommentar