mandag 17. august 2009

Billig og billig fru Blom!

Det er vel ikke lov. Men de gjør det allikevel. Har skrevet om Ving-reiser her tidligere fordi de ikke følger vanlige spilleregler hva gjelder å forholde seg til fakta om hotellene. Idag igjen en artikkel i en Oslo-avis der man kan logge seg på for informasjon om reiser som nå selges «billig». Saga Nova hotel i Palma Nova er et Ving-hotel, i bydelen der det forøvrig var terrorvirksomhet for en uke siden - annonserer med en pris på 1800 kroner per person i enkeltværelse. Med andre ord må man betale 3.600 kroner for rommet hvis man er to. Men det kan også oppfattes dit hen at jeg som singel må kunne benytte meg av det samme rommet. Og da vet vi at vi som single må betale ekstra. Med andre ord vil du da oppdage at det vil koste deg 3.311 kroner for rommet iflg Vings kalkuleringer.

Og selvsagt vet vi at dette et et salgstriks. Kroner 1800 høres ikke mye ut; 3.600 kroner er plutselig mer. Og der igjen - annonsen er ment å forvirre oss single. Differansen mellom prisen for 2 personer og 1 person er dessuten kun 300 kroner iflg Ving. Henger dette på greip, da? Jeg som singel er jo enklere å forholde seg til hva gjelder vaskepersonale for eksempel. Forhåpentlig lager jeg mindre støy og sånn sett er til et mindre problem enn et par voksne. Eller ett par unge jenter eller gutter!

Nå hevder reiseselskapene at flyene må fylles opp. De er allerede bestilt og betalt for. Og flyreisen bør derfor ikke bekymre selskapenes budsjett. Det samme med hotellene, som nok byr på større problemer. Men hvorfor dette forsøket på å lure kunden med pris-trikset?

Etter å ha abbonert på finn.no i sommer for om mulig å få en «billig» pakkereise til solfylte land, har jeg merket meg at Ving frem til nå ikke har annonsert billig-reisene sine på andre måter enn via «kun fly-konseptet». Nå annonseres det med «spesifiserte» hotell. Men er det billigere av den grunn? Går du inn på de annonserte hotellene i artiklen, vil du se at hotellene omtales som «slitte» og høyst sannsynlig vil du få utdelt det simpleste rommet. Du har jo ikke krav på et bra rom til «den prisen» vil de nok si om du klager.

Jeg viser forøvrig til lignende innlegg på bloggen, blant annet denne:

http://miaculpa2009.blogspot.com/2009/07/billig-og-enkelt-til-syden.html

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar